Forskelle på hovedleverandører og underleverandører

Når du skal vælge et mobilabonnement, har du en lang række udbydere at vælge imellem. De tilbyder alle forskellige løsninger til dit abonnement. Nogle lokker måske med en meget fordelagtig pris, mens andre brillerer på at de har den bedste dækning og hastighed. Visse selskaber tilbyder også andre fordele, hvis du vælger et abonnement hos dem. Inkluderet i prisen kan du få adgang til Netflix og andre filmstreamingsservices, samt diverse musiktjenester, der lader dig høre musik overalt.

Dette er selvfølgelig primært relevant, hvis det er noget du rent faktisk har brug for. Ellers kan du ende op i en situation, hvor du går og betaler for noget du ikke benytter. Det er der ingen grund til, når du skal vælge mobilabonnement.

På samme måde er der heller ingen grund til, kun at tage abonnementer fra de store hovedleverandører med i dine overvejelser, når du skal vælge et abonnement. Der er mange eksempler på abonnementsløsninger, hvor det faktisk vil være mere fordelagtigt, at vælge tilbuddet fra en af underleverandørerne af mobilabonnement.

Hovedleverandørerne har de fleste hørt om før. Her taler vi bl.a. Telia, TDC og 3. Under disse selskaber findes der dog en række underleverandører, som enten er ejet af et af disse store selskaber, eller har en løsning hvor de betaler hovedleverandørerne, for at benytte deres netværk. Derfor vil der typisk også stå navnet på hovedleverandørens netværk oppe i hjørnet af din mobil, selvom du har en abonnementsordning fra en underleverandør.

Underleverandørerne skal gøre sig attraktive, på et stærkt konkurrencepræget marked. En af de største parametre de kan trække i, omhandler prisen på deres løsninger. Mange underleverandører – såsom Oister, Bibob og CBB Mobil, tilbyder derfor billigere abonnementer, hvor du får rigtig meget med i købet.

Det er dog ikke en tommelfingerregel, at underleverandørerne altid er billigere. De store selskaber kan sagtens også køre med løsninger, som er bedre for dig. Derfor kan det anbefales at du sammenligner de forskellige abonnementer med hinanden. Her på siden kan du få et nemt og enkelt overblik. Det kan spare dig meget tid.